Valse Reviews

Wanneer ik het heb over valse reviews kan je het woord "valse" op twee manieren opvatten. Namelijk "vals" in de zin van "niet waar" en "vals" in de zin van nep. 

Lees meer »

What's up Whatsapp?

Het is voor elk bedrijf belangrijk om met de tijd mee te gaan en zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Zo ook voor een nagelstudio in Groningen. Een snelle en handige manier om dit te doen is om klanten de mogelijkheid te geven via direct messaging contact op te nemen. De meesten gebruiken Whatsapp, Instagram of Facebook Messenger. 

Lees meer »

De Meneer

Op een dag kreeg ik een telefoontje van een meneer. Nu krijg ik wel eens vaker telefoontjes van mannen die hun vrouw of vriendin willen verrassen met mooie nagels, maar het gesprek met deze meneer ging een beetje anders. De meneer zei namelijk met een lichte paniek in zijn stem dat hij een nogal raar verzoek had. Hij vroeg of ik tijd had om zijn kunstnagels te verwijderen. Die had hij de dag ervoor laten zetten en hij was er niet blij mee.Nu zijn wij bij Niny's Nails erg open minded en vinden wij het helemaal niet raar als een man kunstnagels zou hebben, wat wij wel bijzonder vonden is dat de meneer €45,- had betaald voor dit:

Lees meer »

Op welke leeftijd mag je kunstnagels?

De laatste tijd krijg ik steeds meer telefoontjes en appjes van jonge meiden die, beïnvloedt door social media en influencers kunstnagels willen. Ouders geven hier toestemming voor. Het jongste verzoek kwam van een 10-jarig meisje. 

Lees meer »

Duur?

Ik krijg dikwijls de opmerking te horen "Kunstnagels zijn zo duur!" Mijn tenen gaan ervan krommen.

Lees meer »

Niny's Nieuws

De eerste lentekriebels voel ik overal op mijn lichaam. Ook de krokussen hebben hun kopjes boven het gras uitgestoken. Wat zorgt voor een fleurig landschap.

Lees meer »

Long time no see

Wat gaat de tijd toch snel. Ik zie dat het een lange tijd geleden is dat ik mijn lezers heb voorzien van een blog. In de afgelopen maand ben ik heel druk geweest met het schrijven van mijn ondernemingsplan. Die is eindelijk af, op het financiële gedeelte na. Ik merkte tijdens het schrijven dat ik best veel moeite had om dit rond te krijgen, en omdat ik het type persoon ben die haar sterke en minder sterke punten kent, schroom ik niet om hulp in te schakelen. Gelukkig heb ik een goede ondernemerscoach die mij hierbij kan en wilt helpen. Zodat ik weldra een strak plan aan de geldschieters kan presenteren.

Lees meer »

Social Media

Ik vind social media eigenlijk helemaal niet zo sociaal. Tuurlijk heeft het zo zijn voordelen, maar ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ten eerste twijfel ik enorm over mijn privacy. Dan denk ik bij mezelf, wat voor privacy? Je privacy ben je al kwijt op het moment dat je geboren wordt en er een nummer aan je gekoppeld wordt. Ten tweede, al die foto’s die je van jezelf en je gezin post. Wat wordt ermee gedaan? Foto’s die op Facebook worden geplaatst worden dikwijls gebruikt voor reclame en of krantenartikelen op obscure webpagina’s. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen foto’s te plaatsen, dat is een ieder goed recht. Maar het is natuurlijk wel leuk om je foto’s te kunnen delen met familie in Timboektoe. Ik heb geen familie in Timboektoe maar ik vind het een leuke naam. Ik zou daar best familie willen hebben.

Lees meer »

Mooi!

Hoe integreer je in Groningen; een kort relaas van een Rotterdamse, geboren in Curaçao en nu wonende te Groningen-Stad

Lees meer »

Tang Soo Do

Nicolaï zit op Tang Soo Do. "Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse krijgskunst en wordt ook wel "Koreaans Karate" genoemd. Tang Soo Do is een systeem van zelfverdediging tegen ongewapende en gewapende belagers. 

Lees meer »

Blog

Valse Reviews

Wanneer ik het heb over valse reviews kan je het woord "valse" op twee manieren opvatten. Namelijk "vals" in de zin van "niet waar" en "vals" in de zin van nep. 

Iedereen met een bedrijf die hard op weg is te timmeren naar de weg omhoog zal vroeg of laat hiermee te maken krijgen. Een spreekwoord luidt: geen succes zonder haters. Daarom mag ik er best trots op zijn dat iemand zich geroepen voelde om de recensies, van mijn geliefde klanten, in twijfel te trekken. Mij afvragen wat iemand beweegt om zoveel energie te stoppen, in haar of zijn gevoel van waarheidsbevinding, daarmee ben ik allang gestopt. Nee, het enige wat ik doe is de persoon bedanken, want elke vorm van aandacht op mijn Google bedrijvenpagina draagt bij aan het hoog houden van mijn bedrijf in de zoekopdrachten. 

Daarom via deze weg. Dank!!

Lees meer »

What's up Whatsapp?

Het is voor elk bedrijf belangrijk om met de tijd mee te gaan en zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Zo ook voor een nagelstudio in Groningen. Een snelle en handige manier om dit te doen is om klanten de mogelijkheid te geven via direct messaging contact op te nemen. De meesten gebruiken Whatsapp, Instagram of Facebook Messenger. 

Ik ben dikwijls verbaasd over het taalgebruik van potentiële nieuwe klanten.

Misschien ligt het aan mij en ben ik ouderwets maar ik heb altijd geleerd om jezelf op z'n minst voor te stellen als je voor het eerst contact opneemt. Je hoeft bij mij niet met een aanhef te komen maar een goedemorgen, -middag, -avond is wel het minste wat je kan doen. Wat ik krijg zijn: Hey, hey hey, hoi, hi, hallo of soms gelijk met de deur in huis vallen, hoe duur kosten nagels bij jou? Laat ik maar niet beginnen over de grammaticale fouten in de laatste vraag. 

Ik snap dat de drempel om amicaal met elkaar om te gaan zonder elkaar te kennen, lager ligt dan in het dagelijks leven. Echter, ik vind het fijner als we de dagelijkse omgangsvormen ook online toepassen. Want zeg nou zelf; van een vriendelijk en beleefd contact wordt iedereen toch blijer? Dan maakt het niet uit of je in een nagelstudio zit of in een taxi.

Lees meer »

De Meneer

Op een dag kreeg ik een telefoontje van een meneer. Nu krijg ik wel eens vaker telefoontjes van mannen die hun vrouw of vriendin willen verrassen met mooie nagels, maar het gesprek met deze meneer ging een beetje anders. De meneer zei namelijk met een lichte paniek in zijn stem dat hij een nogal raar verzoek had. Hij vroeg of ik tijd had om zijn kunstnagels te verwijderen. Die had hij de dag ervoor laten zetten en hij was er niet blij mee.
Nu zijn wij bij Niny's Nails erg open minded en vinden wij het helemaal niet raar als een man kunstnagels zou hebben, wat wij wel bijzonder vonden is dat de meneer €45,- had betaald voor dit:

Ik had eigenlijk geen tijd maar de meneer legde uit dat hij maandag naar zijn werk moest en het toch echt dringend er af wilde hebben. Nieuwsgierig geworden naar zijn verhaal besloot ik hem alsnog te helpen. 

Bij het zien van zijn handen schrok ik mij dood. Nu weet ik dat iedereen moet leren, maar deze nagels waren duidelijk niet geplaatst door iemand die een cursus had gedaan. Het leek meer op werk van een "Ik-heb-het-mezelf-aangeleerd-met-YouTube-tutorials"-nagelstyliste. De acryl of gel was helemaal in zijn nagelriemen terecht gekomen. Dat is een absolute no-no als je werkt met acrylaten. Er zat geen vorm in en het was dik en bobbelig. Het leek wel een kamelenbult of van dat kauwgom dat op een gegeven moment keihard wordt wanneer het zijn smaak verloren is. Ik kon heel wat vergelijkingen verzinnen, maar niets wat in de buurt kwam van een mooie set acryl- of gelnagels.

Het verwijderen van de nagels duurde wel anderhalf uur, dit moet heel zorgvuldig gebeuren zodat de natuurlijke nagels niet beschadigen. 

Natuurlijk kon ik het niet laten om de meneer te vragen wat hem bezielde om zulke nagels te laten zetten. De meneer vertelde mij dat hij acrylnagels altijd  heel erg mooi vindt bij een vrouw en hij wilde heel graag dat zijn vriendin dit ook zou doen. Zijn vriendin echter, vond haarzelf helemaal geen type voor kunstnagels. Voor haar was het allemaal maar onzin. Hij had haar vele malen gevraagd of ze het toch niet wilde doen en in een laatste ultieme poging haar over te halen kwam hij met een voorstel. "Als ik het nou doe, doe jij het dan ook?" De vriendin dacht dat hij een grapje maakte en zei ja, maar de meneer was bloedserieus met als resultaat deze vreselijke nagels. 

Moraal van het verhaal?  Informeer, onderzoek, bel en vraag voordat je voor het eerst je nagels laat doen, want er zitten een heleboel beunhazen tussen. Het nagelvak is een niet erkend beroep dus iedereen kan naar de kamer van koophandel gaan en zich inschrijven als nagelstyliste. De opleidingen zijn ook niet erkend, wat betekent dat een ieder cursussen nagelstyling kan geven. Daarom nogmaals laat je goed informeren!

Lees meer »

Op welke leeftijd mag je kunstnagels?

De laatste tijd krijg ik steeds meer telefoontjes en appjes van jonge meiden die, beïnvloedt door social media en influencers kunstnagels willen. Ouders geven hier toestemming voor. Het jongste verzoek kwam van een 10-jarig meisje. 

Mijn gevoel hierin is dubbel. De juiste leeftijd voor het aanbrengen van kunstnagels is 18 jaar. De reden daarvoor is dat de nagels van kinderen en pubers nog volop in de groei zijn. De nagels zijn dunner en door de hormonale schommelingen vetter dan bij volwassenen.  Kunstnagels kunnen hierdoor eerder losgaan of breken. Jonge meiden zijn vaak speelser waardoor de nagels ook sneller stuk kunnen gaan. Verder is het een investering in jezelf wat elke drie weken bijgehouden dient te worden en dat kost natuurlijk ook wat. Wat mijn gevoel hierin dubbel maakt is dat ondanks de waarschuwingen de pubermeisjes hun nagels toch wel gaan doen. Als nagelsalons, die volgens het boekje werken, hen weigeren is de kans groot dat zij bij shady "Aziatische" of bij de Facebook-10 euro-Alixpress-ikhebhetvanYouTubegeleerd-salons uitkomen, die hun toch al tere nagels onherstelbaar kunnen beschadigen. Dat lijkt mij nou ook niet de bedoeling. 

Is het dan niet beter dat respectabele salons de taak op zich nemen om de jonge klanten en hun ouders voor te lichten? Als zij dan toch kiezen voor een behandeling wordt het tenminste wel zorgvuldig gedaan. 

Ik ben benieuwd naar jullie mening is. Laat daarom een reactie achter, dit kan hieronder.

Lees meer »

For my English speaking customers

Dear English speaking person,

I know it must be a difficult journey for you to find yourself a good nailsalon, when you are new in Groningen.

All the websites are written in Dutch. Dutch is not an easy language to learn, but fortunately most of the people you encounter speak English. So does our nailstylist.

 

So how can you make the right decision when choosing a nailsalon and where can you find the perfect place to do a manicure with gelpolish, acrylic nails or gel nails?

 

Well, you can start by reading the reviews on Google. (they don't lie ;-)) or you can send a Whatsapp. The international number for Niny's Nails is +31640784962 in case you still use your phone from abroad. 

You could also take a look at the nice pictures on this website, or click on the social media icons, here on the right. (don't forget to follow).

For a reasonable price we can make your nails just the way you want them to be. We  only work with superior brands like Young Nails and always try to improve ourselves by taking lessons. We just came back from the USA where we attended the Young Nails OWC. 

So, look no further and book your appointment NOW!!!

 

See you soon!

 

Lees meer »

Duur?

Ik krijg dikwijls de opmerking te horen "Kunstnagels zijn zo duur!" Mijn tenen gaan ervan krommen.

Wat vind je zo duur aan kunstnagels? Het feit dat de nagelstyliste er 2 uur met hart en ziel mee bezig is om tot een mooi resultaat te komen? De inkoopsprijs van topkwaliteit producten hoog is of de belastingdienst die 21% over elke set incasseert? Dan hebben we het nog niet gehad over de vaste lasten, het online houden van de website, de bijscholing, het kopje koffie of thee wat de klant aangeboden krijgt, de telefoonrekening en vervanging van de materialen. 

Er komt veel meer bij kijken dan wat het blote oog ziet. Als nagelstyliste ben je niet alleen de persoon die de nagels mooi maakt. Maar je bent ook het luisterend oor, je bemoedigd, troost, laat lachen, geeft raad of bent soms stil. Het aanvoelen van je klanten daar gaat het om. De dankbaarheid en voldoening die je daarvan krijgt is groot. 

Ik vind het fijn als die dankbaarheid ook in EURO's wordt uitgedrukt, want alleen de zon gaat voor niets op. Tenzij je zonnepanelen hebt. 

Lees meer »

Niny's Nieuws

De eerste lentekriebels voel ik overal op mijn lichaam. Ook de krokussen hebben hun kopjes boven het gras uitgestoken. Wat zorgt voor een fleurig landschap.

Met de lente komt Het is tijd voor verandering, de grote schoonmaak, vrolijke kleuren en goede humeuren. Heerlijk wat een beetje zon voor een mens kan doen. Ik heb voor de salon nieuwe kleuren gellak aangeschaft. Dit zijn prachtige nude kleuren die nog steeds erg gewild zijn, maar de mooie pastel kleuren zijn ook onderweg. 

Binnenkort is bij Niny's Nails handgemaakte nagelriemolie te verkrijgen. Deze nagelriemolie bestaat uit jojoba-olie, amandel-olie, vitamine E, abrikozenpit-olie en rozen-olie. Deze nagelriemolie zorgt ervoor dat je nagelriemen en nagels gehydrateerd, verzorgd en sterker zullen worden. De oliën bevatten geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen, ook zijn ze vrij van onnatuurlijke geurstoffen. Ik heb zelf rozen-olie toegevoegd voor een lekkere aroma. Rozen-olie staat bekend om haar antibacteriële en helende eigenschappen dus uitstekend voor de verzorging van de nagelriemen.

Houd de website dus goed in de gaten voor de lancering van Niny's Nails Natuurlijke Nagelriemolie en voor verdere nieuwtjes. 

 

Nicole

Lees meer »

Long time no see

Wat gaat de tijd toch snel. Ik zie dat het een lange tijd geleden is dat ik mijn lezers heb voorzien van een blog. In de afgelopen maand ben ik heel druk geweest met het schrijven van mijn ondernemingsplan. Die is eindelijk af, op het financiële gedeelte na. Ik merkte tijdens het schrijven dat ik best veel moeite had om dit rond te krijgen, en omdat ik het type persoon ben die haar sterke en minder sterke punten kent, schroom ik niet om hulp in te schakelen. Gelukkig heb ik een goede ondernemerscoach die mij hierbij kan en wilt helpen. Zodat ik weldra een strak plan aan de geldschieters kan presenteren.

Deze blog is een beetje het ondergeschoven kind geworden omdat ik naast het schrijven van het ondernemingsplan ook mijn klanten moest blijven voorzien van prachtige nagels. Mijn klanten blijven natuurlijk het belangrijkste. Daar doe ik het allemaal voor, zodat ik hen in de toekomst kan verwelkomen in een nieuw salon. Het concept wat ik heb bedacht, houd ik nog even voor mij maar houd deze blog in de gaten, binnenkort zal er meer onthuld worden.

 

Nicole

Lees meer »

Teleurstelling

Teleurstelling is iets waar iedereen mee vroeg of laat mee te maken krijgt.

Het is hoe je ermee omgaat, wat het verschil maakt. Bij het maken van een ondernemingsplan hoort een begroting. Bij het maken van de mijne kwamen er cijfers naar voren die erg teleurstellend waren. Waar het eigenlijk op neer kwam is dat met de begroting die ik heb gemaakt, ik 365 dagen per jaar 10 uur per dag zou moeten werken om aan al mijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen en op bijstandsniveau te kunnen rondkomen.

Ik ben de beroerdste niet om mijn handen uit de mouwen te steken, en aan een werkethos ontbreekt het mij ook niet, maar ik heb niet alleen aan mijzelf te denken. Mijn kindjes hebben ook een moeder nodig, mijn huis een schoonmaker en mijn vriendinnen een vriendin.

Wat doe ik dan in zo'n geval?

Ik baal, eet wat chocolade, kijk mijn series af en zoek morele steun bij mijn vriendinnen. Daar zijn ze tenslotte voor.

Ik zal mijn plannen moeten aanpassen en bijschaven en wel op zo'n manier dat werk en privé daardoor in de toekomst in balans zullen zijn. Geen gemakkelijke opgave, maar niet onmogelijk. Want wat ik in mijn hoofd heb, mijn droom, mijn visie, zal ik bereiken. Ook al doe ik 3 stappen naar voren en twee stappen terug.

Het gaat tenslotte om die ene stap voorwaarts.

 

Nicole

Lees meer »

Social Media

Ik vind social media eigenlijk helemaal niet zo sociaal. Tuurlijk heeft het zo zijn voordelen, maar ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ten eerste twijfel ik enorm over mijn privacy. Dan denk ik bij mezelf, wat voor privacy? Je privacy ben je al kwijt op het moment dat je geboren wordt en er een nummer aan je gekoppeld wordt. Ten tweede, al die foto’s die je van jezelf en je gezin post. Wat wordt ermee gedaan? Foto’s die op Facebook worden geplaatst worden dikwijls gebruikt voor reclame en of krantenartikelen op obscure webpagina’s. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen foto’s te plaatsen, dat is een ieder goed recht. Maar het is natuurlijk wel leuk om je foto’s te kunnen delen met familie in Timboektoe. Ik heb geen familie in Timboektoe maar ik vind het een leuke naam. Ik zou daar best familie willen hebben.

Sociale Media is heel mooi om je bedrijf en/of jezelf te profileren. Al die prachtige tutorial filmpjes. Ik kijk er graag naar, vooral die filmpjes van nagelkunstenaars bekijk ik vol bewondering. De prachtigste dingen weten ze te maken in 1 minuut. Wat ik wel een beetje frustrerend vindt is dat het op het eerste gezicht erg gemakkelijk lijkt. Het ziet er zo perfect uit. Wanneer ik dat dan probeer na te maken, lukt het mij in ieder geval niet in 1 minuut, en ziet het er bij benadering heel anders uit, na drie uur fröbelen en heel wat demonagels verder, ga ik maar de vaatwasser uitruimen. Het kan mij als nagelstyliste soms erg onzeker maken. Ik leg de lat dan wel heel erg hoog bij mezelf, want ja, ik wil ook de trends volgen en al dat moois kunnen aanbieden in mijn salon. Binnen 1 minuut, bij voorkeur.

Ik was mijn onzekerheid als donderslag bij een heldere hemel kwijt toen een klant mij vertelde dat de mensen die zulke filmpjes maken dat helemaal niet in 1  minuut doen. Het is allemaal gezichtsbedrog. Er worden wel tig heropnames gemaakt en dus veel geëdit. Er wordt gebruik gemaakt van professionele apparatuur en goede belichting. Ja! Zo ken ik het ook wel.

Daarom twijfel ik niet meer aan mezelf en laat mij ook niet meer gek maken door dat soort filmpjes. De meeste klanten van mij vragen er niet eens om, de klanten die het wel doen, kunnen het krijgen. Niet in 1 minuut maar in een uur. Dat vinden ze helemaal niet erg, want bij mij is het leuk!

 

Nicole

Lees meer »

Mooi!

Hoe integreer je in Groningen; een kort relaas van een Rotterdamse, geboren in Curaçao en nu wonende te Groningen-Stad

Als “echte” Rotterdammer en daarmee dan ook gelijk een “import” Groninger, is het verstandigste wat je kan doen proberen te integreren. Want Groningers hebben een eigen taal. 

Toen ik pas in Groningen woonde kwam ik voor het eerst met het “Gronings” in aanraking na een dagje Ikea. Er liepen twee dames van middelbare leeftijd achter mij en ze spraken een taaltje wat voor mij eerst op Duits leek. Af en toe hoorde ik herkenbare klanken en wat woorden die mij bekend voorkwamen. Ik dacht dat het misschien een Duits dialect was, aangezien ik niet altijd sliep tijdens de lessen Duits op de middelbare school.

Integreren begint met het begrijpen van de taal en het liefst ook gelijk spreken. Waar en hoe kan je het snelste een taal leren? Voor mij was het op de scholen van de kinderen, en met name het kinderdagverblijf van Neftely. De enthousiaste leidsters vonden het maar al te leuk om een Rotterdamse wegwijs te maken met begrippen zoals knauwen. Knauwen is het inslikken van de E en de N, in werkwoorden. Ik geef hierbij als voorbeeld: iets inslikken wordt dan inslik‘n, even wordt éb’n, lopen-loop’n etc. etc. Dan heb je nog het woord puutje, dat betekent zakje en butje, dan ben je een trutje. Dat klinkt nog best aardig, ben je een minder aardig persoon dan ben je gewoon een but.

Als nagelstyliste in Groningen, bestaat het grootste gedeelte van mijn klantenkring uit echte Groningse dames, en Stadjers. Een Stadjer ben je als je geboren en getogen bent in Groningen-stad. Ik noem ze voor het gemak allemaal maar Groningers. Mensen van andere delen van het land zien de provincie Groningen volgens mij als één geheel terwijl er dus echt een verschil zit tussen de Stadjers en de provincialen. Maar daar gaat dit stuk niet over.

Groningse dames zijn nuchtere, duidelijke vrouwen. (ze praten hard) Door het veelal knauwen, en plat praten ligt hun stembereik een octaafje lager dan die van een gemiddelde vrouw. Dat vind ik zelf erg prettig, aangezien ik zelf niet goed tegen hoge tonen, lees: piepstemmen kan.

Het woord “mooi” heeft zover ik nu heb kunnen vaststellen 3 betekenissen. Al naar gelang je het uitspreekt. Zo heb je “Moi”, is het zelfde als “Hoi”, dus wanneer je iemand op straat tegenkomt, of als je een winkel betreedt, maar ook als je weggaat, zeg je “Moi”. Dan heb je ook nog “Moi-je” met de klemtoon op “je” dat zeg je als je iets moet doen waar je geen zin in hebt, of laat maar zitten, of zo van, dat meen je niet, echt waar? Het leukste is dan de mooooi, denk maar aan het loeien van een koe, die zegt boeeeeeeeee en als een Groninger zegt moooooooi dan bedoelt ze dat het echt mooi is en als ze dan nog een paar keer mooi loeit dan vindt ze het geweldig mooi oftewel prachtig.

(N.B. typefouten voorbehouden en aanvullingen worden gewaardeerd)

 

Nicole

Lees meer »

Tang Soo Do

Nicolaï zit op Tang Soo Do. "Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse krijgskunst en wordt ook wel "Koreaans Karate" genoemd. Tang Soo Do is een systeem van zelfverdediging tegen ongewapende en gewapende belagers. 

Wat hij nu vooral leert is discipline, concentratie, respect en beleefdheidsvormen. Zonder concentratie kan je geen plankjes breken, zonder discipline bereik je de volgende band niet. Respect en beleefdheidsvormen, een buiging naar de Meester als je de dojo naar binnen loopt. Je wenst een medeleerling succes voor je een wedstrijdje speelt en felicteert hem na afloop als hij heeft gewonnen, maar ook als jij hebt gewonnen, zeg je hem of haar nog "goed gedaan". 

Het is moeilijk om gedisciplineerd en geconcentreerd te blijven als je pas 6 bent. Het wordt er met de jaren niet makkelijker op. Al die tefoontjes, apps, mailtjes en andere popups die van alle kanten verschijnen. Hoewel ik mij dikwijls voorneem om pas te reageren wanneer het mij uitkomt, lukt mij dit nauwelijks.

Je moet ook altijd maar bereikbaar zijn. Vooral als startende ondernemer. Bang om potentiële klanten kwijt te raken ben ik 24/7 bereikbaar. Ik reageer zelfs 's nachts als ik een bericht krijg op welk ander kanaal dan ook. Tijdens de karateles, zit ik dit blog te schrijven. Dat vergt ook discipline hoor, bloggen.

Een zware mat wordt opgetild. Iedereen tilt een stuk van de mat. Ik hoor Nicolaï's stem door de Dojo galmen. "Met z'n allen zijn we allemaal sterk!" Wijze woorden van zo'n klein mannetje.

 

Nicole

Lees meer »

Workshop

Onderscheidend vermogen, koopmotieven en een ziek kind. Wat hebben zij gemeen?

Vandaag weer een workshop gehad. Dit keer ging het over de hoofdstukken 3 en 4 uit het boek “Ik werk voor mezelf”. Tijdens deze workshop werden de deelnemers geacht goed na te denken over wat zij aanbieden, wat het onderscheidend vermogen daarin is en wat de koopmotieven van de klant is om, in mijn geval bij mij te komen om haar nagels te doen?

Nou, dat kan ik hier wel vertellen. Bij mij krijgt een klant kwaliteit, ik werk met goede producten die het Europees keurmerk dragen en geen schadelijke MMA bevatten. Ik neem de tijd voor mijn klanten. Mijn werktijden zijn in overleg waardoor ik erg flexibel ben, voor mij is het geen enkel probleem om in de avond te werken. Klanten krijgen bij mij aandacht, ik bied een luisterend oor en ben oprecht geïnteresseerd in hun wel en wee. In de nabije toekomst zal ik mobiliteit toevoegen aan mijn onderscheidend vermogen, en dan zal ik nog meer maatwerk kunnen geven. Denk maar aan mijn diensten aanbieden bij bejaardenhuizen en bedrijven. Alles wat ik zojuist benoemd heb zal ook in mijn ondernemingsplan komen te staan. Elke workshop brengt mij dichter naar het voltooien van het ondernemingsplan.

Maar dan word je gebeld met het bericht dat je kind ziek is, je ondernemingsplan, workshop, onderscheidende vermogen en koopmotieven zijn opeens stukken minder belangrijk geworden. Het enige wat je wilt is naar je kindje haar beter maken en extra aandacht geven, want mijn kinderen blijven mijn belangrijkste klant.

 

Nicole

Lees meer »

De status van Geluk

Gelukkig zijn is een mentale staat die je vooral jezelf aanpraat.

Ik durf de laatste dagen stiekem aan mijzelf toe te geven dat ik eigenlijk best wel gelukkig ben. Dat komt er een beetje vertwijfeld uit, maar dat komt omdat ik een beetje bang ben om dit uit te spreken. Daar zit een beetje angst achter, angst dat als ik het uitspreek het verdwijnt of dat ik het jinx. Zulke dingen zetten mij dan wel aan het denken. Er zijn namelijk verschillende theorieën over het “gelukkig” zijn. Met die verschillende theorieën ga ik je nu niet lastigvallen, die kan je natuurlijk altijd nog even Googelen. Ik houd het liever dichtbij mij, want daar schrijf ik tenslotte over. Door het ervaren van geluk, lijkt alles veel makkelijker te gaan. Ik heb meer geduld, maak mij minder druk over zaken die ik onbelangrijk vindt, ben minder streng voor mijzelf en zie in mijn werk dat ik groei. Daardoor kom ik in een positieve cirkel terecht, een opwaartse cirkel. Elf dagen in 2017 en nog 354 te gaan wat een heerlijk vooruitzicht.

 

Nicole

Lees meer »

Tijd

Een zondagse mijmering over "tijd".

Ik ben, als nagelstyliste, bijna altijd met mijn werk bezig. Mijn werk bestaat niet louter uit het nagelen maar ook het lezen van vakbladen, YouTube filmpjes bekijken, de diverse Facebookpagina’s voor nagelstylisten en liefhebbers door scannen, mijn website bijhouden en natuurlijk de bedrijfsadministratie. Daarnaast heb ik natuurlijk tijd nodig voor de andere dagelijkse bezigheden die komen kijken bij het runnen van een huishouden met 5 kinderen.

Tijd! Een kostbaar iets, als ik besef hoeveel tijd ik verspil met zaken die er eigenlijk niet toe doen, dan realiseer ik mij temeer dat tijd waardevol is. In mijn huiskamer staat een wand dat ik geverfd heb met krijtbordverf. De gedachte daarachter was, dat als mijn kinderen een wand hadden om op te tekenen zij de rest van mijn muren met rust zouden laten. (wishful thinking). Ik gebruik deze wand wel eens om leuke quotes en gezegdes op te schrijven. En deze staat er al vanaf het begin. Time you enjoy wasting, is not a waste of time. Zo is het maar net! Ik ga daarom nu op zoek naar tijd die ik met plezier kan verspillen.  

 

Nicole

Lees meer »

Blog van een nagelstyliste- mijn eerste blog

Tijdens een rusteloze nacht, ergens daar middenin, kwam ik op het idee om een blog te beginnen. Hierin wil ik alles vertellen over mijn leven als nagelstyliste, moeder en de plannen die ik heb voor de toekomst.

Weet je wat ik zo fijn vindt van mijn werk?

Dat ik elke keer bijzondere mensen ontmoet, die mij doen realiseren dat iedereen uniek is. Vooral dat, als je simpelweg oprechte interesse toont in een ander er bijzondere verhalen naar boven komen. Ik realiseer mij des te meer dat ondanks onze verschillen wij allen een gemeenschappelijk doel nastreven en dat is gelukkig zijn en genieten van het leven omdat je nooit weet hoe lang je nog hebt. 

Ik ben in een fase van mijn leven dat ik "dingen" beter begrijp. Het gekke is dat elke keer wanneer ik denk dat ik die "dingen" doorgrondt heb er weer iets nieuws komt wat ik moet leren begrijpen. Toch blijf ik nieuwsgierig naar het volgende wat het leven in petto heeft, en wie ik mag ontmoeten om een mooi of bijzonder verhaal te horen. 

Maar stilte en zwijgen mag natuurlijk ook, want daarin zit ook schoonheid..

 

Nicole

Lees meer »