What's up Whatsapp?

Het is voor elk bedrijf belangrijk om met de tijd mee te gaan en zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Zo ook voor een nagelstudio in Groningen. Een snelle en handige manier om dit te doen is om klanten de mogelijkheid te geven via direct messaging contact op te nemen. De meesten gebruiken Whatsapp, Instagram of Facebook Messenger. 

Ik ben dikwijls verbaasd over het taalgebruik van potentiële nieuwe klanten.

Misschien ligt het aan mij en ben ik ouderwets maar ik heb altijd geleerd om jezelf op z'n minst voor te stellen als je voor het eerst contact opneemt. Je hoeft bij mij niet met een aanhef te komen maar een goedemorgen, -middag, -avond is wel het minste wat je kan doen. Wat ik krijg zijn: Hey, hey hey, hoi, hi, hallo of soms gelijk met de deur in huis vallen, hoe duur kosten nagels bij jou? Laat ik maar niet beginnen over de grammaticale fouten in de laatste vraag. 

Ik snap dat de drempel om amicaal met elkaar om te gaan zonder elkaar te kennen, lager ligt dan in het dagelijks leven. Echter, ik vind het fijner als we de dagelijkse omgangsvormen ook online toepassen. Want zeg nou zelf; van een vriendelijk en beleefd contact wordt iedereen toch blijer? Dan maakt het niet uit of je in een nagelstudio zit of in een taxi.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.