De status van Geluk

Gelukkig zijn is een mentale staat die je vooral jezelf aanpraat.

Ik durf de laatste dagen stiekem aan mijzelf toe te geven dat ik eigenlijk best wel gelukkig ben. Dat komt er een beetje vertwijfeld uit, maar dat komt omdat ik een beetje bang ben om dit uit te spreken. Daar zit een beetje angst achter, angst dat als ik het uitspreek het verdwijnt of dat ik het jinx. Zulke dingen zetten mij dan wel aan het denken. Er zijn namelijk verschillende theorieën over het “gelukkig” zijn. Met die verschillende theorieën ga ik je nu niet lastigvallen, die kan je natuurlijk altijd nog even Googelen. Ik houd het liever dichtbij mij, want daar schrijf ik tenslotte over. Door het ervaren van geluk, lijkt alles veel makkelijker te gaan. Ik heb meer geduld, maak mij minder druk over zaken die ik onbelangrijk vindt, ben minder streng voor mijzelf en zie in mijn werk dat ik groei. Daardoor kom ik in een positieve cirkel terecht, een opwaartse cirkel. Elf dagen in 2017 en nog 354 te gaan wat een heerlijk vooruitzicht.

 

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.