Home » Blog » Op welke leeftijd mag je kunstnagels?

Op welke leeftijd mag je kunstnagels?

De laatste tijd krijg ik steeds meer telefoontjes en appjes van jonge meiden die, beïnvloedt door social media en influencers kunstnagels willen. Ouders geven hier toestemming voor. Het jongste verzoek kwam van een 10-jarig meisje. 

Mijn gevoel hierin is dubbel. De juiste leeftijd voor het aanbrengen van kunstnagels is 18 jaar. De reden daarvoor is dat de nagels van kinderen en pubers nog volop in de groei zijn. De nagels zijn dunner en door de hormonale schommelingen vetter dan bij volwassenen.  Kunstnagels kunnen hierdoor eerder losgaan of breken. Jonge meiden zijn vaak speelser waardoor de nagels ook sneller stuk kunnen gaan. Verder is het een investering in jezelf wat elke drie weken bijgehouden dient te worden en dat kost natuurlijk ook wat. Wat mijn gevoel hierin dubbel maakt is dat ondanks de waarschuwingen de pubermeisjes hun nagels toch wel gaan doen. Als nagelsalons, die volgens het boekje werken, hen weigeren is de kans groot dat zij bij shady "Aziatische" of bij de Facebook-10 euro-Alixpress-ikhebhetvanYouTubegeleerd-salons uitkomen, die hun toch al tere nagels onherstelbaar kunnen beschadigen. Dat lijkt mij nou ook niet de bedoeling. 

Is het dan niet beter dat respectabele salons de taak op zich nemen om de jonge klanten en hun ouders voor te lichten? Als zij dan toch kiezen voor een behandeling wordt het tenminste wel zorgvuldig gedaan. 

Ik ben benieuwd naar jullie mening is. Laat daarom een reactie achter, dit kan hieronder.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Diana Sennef
3 jaar geleden

Wat heb je dat mooi verteld. Ik begrijp je twijfel, dat heb ik ook. Maar ik blijf toch een minimum leeftijd hanteren. Geen uitzonderingen. Natuurlijk lak ik de nagels van jonge meiden wel gewoon met nagellak.
Ik heb ook een nagelblog, misschien leuk om eens te bekijken. :)
https://nagelstudio-nail-heaven.blogspot.com/

nina
2 jaar geleden

mag ik naar een nagelstudio ik ben 12 jaar oud
groetjes nina

Jana pattyn
een jaar geleden

Mag je je gel nagels als je 12 jaar bent? Bedankt

Larissa
een jaar geleden

Vele ouders vinden dat gellak niet mag bij minderjarigen aangezien ze denken dat het gevaarlijk is. Bij deze, gellak is niet gevaarlijk. Gellak is geschikt vanaf ongeveer 12 jaar. Als je de gellak aanbrengt met professionele producten is het goed. Je moet de nagels van tevoren goed ik vorm vijlen en de nagel riemen knippen. Dus bij deze, gellak is geschikt vanaf ongeveer 12 jaar.