Social Media

Ik vind social media eigenlijk helemaal niet zo sociaal. Tuurlijk heeft het zo zijn voordelen, maar ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ten eerste twijfel ik enorm over mijn privacy. Dan denk ik bij mezelf, wat voor privacy? Je privacy ben je al kwijt op het moment dat je geboren wordt en er een nummer aan je gekoppeld wordt. Ten tweede, al die foto’s die je van jezelf en je gezin post. Wat wordt ermee gedaan? Foto’s die op Facebook worden geplaatst worden dikwijls gebruikt voor reclame en of krantenartikelen op obscure webpagina’s. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen foto’s te plaatsen, dat is een ieder goed recht. Maar het is natuurlijk wel leuk om je foto’s te kunnen delen met familie in Timboektoe. Ik heb geen familie in Timboektoe maar ik vind het een leuke naam. Ik zou daar best familie willen hebben.

Sociale Media is heel mooi om je bedrijf en/of jezelf te profileren. Al die prachtige tutorial filmpjes. Ik kijk er graag naar, vooral die filmpjes van nagelkunstenaars bekijk ik vol bewondering. De prachtigste dingen weten ze te maken in 1 minuut. Wat ik wel een beetje frustrerend vindt is dat het op het eerste gezicht erg gemakkelijk lijkt. Het ziet er zo perfect uit. Wanneer ik dat dan probeer na te maken, lukt het mij in ieder geval niet in 1 minuut, en ziet het er bij benadering heel anders uit, na drie uur fröbelen en heel wat demonagels verder, ga ik maar de vaatwasser uitruimen. Het kan mij als nagelstyliste soms erg onzeker maken. Ik leg de lat dan wel heel erg hoog bij mezelf, want ja, ik wil ook de trends volgen en al dat moois kunnen aanbieden in mijn salon. Binnen 1 minuut, bij voorkeur.

Ik was mijn onzekerheid als donderslag bij een heldere hemel kwijt toen een klant mij vertelde dat de mensen die zulke filmpjes maken dat helemaal niet in 1  minuut doen. Het is allemaal gezichtsbedrog. Er worden wel tig heropnames gemaakt en dus veel geëdit. Er wordt gebruik gemaakt van professionele apparatuur en goede belichting. Ja! Zo ken ik het ook wel.

Daarom twijfel ik niet meer aan mezelf en laat mij ook niet meer gek maken door dat soort filmpjes. De meeste klanten van mij vragen er niet eens om, de klanten die het wel doen, kunnen het krijgen. Niet in 1 minuut maar in een uur. Dat vinden ze helemaal niet erg, want bij mij is het leuk!

 

Nicole

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.