De Meneer

Op een dag kreeg ik een telefoontje van een meneer. Nu krijg ik wel eens vaker telefoontjes van mannen die hun vrouw of vriendin willen verrassen met mooie nagels, maar het gesprek met deze meneer ging een beetje anders. De meneer zei namelijk met een lichte paniek in zijn stem dat hij een nogal raar verzoek had. Hij vroeg of ik tijd had om zijn kunstnagels te verwijderen. Die had hij de dag ervoor laten zetten en hij was er niet blij mee.
Nu zijn wij bij Niny's Nails erg open minded en vinden wij het helemaal niet raar als een man kunstnagels zou hebben, wat wij wel bijzonder vonden is dat de meneer €45,- had betaald voor dit:

Ik had eigenlijk geen tijd maar de meneer legde uit dat hij maandag naar zijn werk moest en het toch echt dringend er af wilde hebben. Nieuwsgierig geworden naar zijn verhaal besloot ik hem alsnog te helpen. 

Bij het zien van zijn handen schrok ik mij dood. Nu weet ik dat iedereen moet leren, maar deze nagels waren duidelijk niet geplaatst door iemand die een cursus had gedaan. Het leek meer op werk van een "Ik-heb-het-mezelf-aangeleerd-met-YouTube-tutorials"-nagelstyliste. De acryl of gel was helemaal in zijn nagelriemen terecht gekomen. Dat is een absolute no-no als je werkt met acrylaten. Er zat geen vorm in en het was dik en bobbelig. Het leek wel een kamelenbult of van dat kauwgom dat op een gegeven moment keihard wordt wanneer het zijn smaak verloren is. Ik kon heel wat vergelijkingen verzinnen, maar niets wat in de buurt kwam van een mooie set acryl- of gelnagels.

Het verwijderen van de nagels duurde wel anderhalf uur, dit moet heel zorgvuldig gebeuren zodat de natuurlijke nagels niet beschadigen. 

Natuurlijk kon ik het niet laten om de meneer te vragen wat hem bezielde om zulke nagels te laten zetten. De meneer vertelde mij dat hij acrylnagels altijd  heel erg mooi vindt bij een vrouw en hij wilde heel graag dat zijn vriendin dit ook zou doen. Zijn vriendin echter, vond haarzelf helemaal geen type voor kunstnagels. Voor haar was het allemaal maar onzin. Hij had haar vele malen gevraagd of ze het toch niet wilde doen en in een laatste ultieme poging haar over te halen kwam hij met een voorstel. "Als ik het nou doe, doe jij het dan ook?" De vriendin dacht dat hij een grapje maakte en zei ja, maar de meneer was bloedserieus met als resultaat deze vreselijke nagels. 

Moraal van het verhaal?  Informeer, onderzoek, bel en vraag voordat je voor het eerst je nagels laat doen, want er zitten een heleboel beunhazen tussen. Het nagelvak is een niet erkend beroep dus iedereen kan naar de kamer van koophandel gaan en zich inschrijven als nagelstyliste. De opleidingen zijn ook niet erkend, wat betekent dat een ieder cursussen nagelstyling kan geven. Daarom nogmaals laat je goed informeren!

Reactie plaatsen

Reacties

Robin Garret
5 jaar geleden

Hello,

Are you looking for a loan? if yes contact: rgarret2244@gmail.com or
Whatsapp+60-16-248-3018 for more info if interested yes respond back
asap..

Thank you...
From Robin Garret