Wat zijn Acrylnagels?

Bij onze nagelsalon in Groningen wordt acryl het vaakst gebruikt voor het plaatsen van kunstnagels. De natuurlijke nagel kan hiermee verstevigd worden maar ook verlengd. Wij werken met het Amerikaanse merk Young Nails, wat een topmerk is en producten heeft van hoogwaardige kwaliteit. 

Voor het werkelijk plaatsen van de acrylnagels worden uw eigen nagels eerst vetvrij gemaakt en gedesinfecteerd. Daarna worden de nagelplaten lichtjes opgeruwd door middel van een vijl waarna er een nailprep en primer op de nagel wordt aangebracht. Dit alles zorgt ervoor dat het acryl beter blijft hechten. 

 

Acryl wordt gemaakt door een acrylpoeder en een vloeistof, ook wel monomeer genoemd die met elkaar worden vermengd. Dit wordt gedaan door een penseel in de vloeistof te dopen en daarna door het acrylpoeder te halen. Er ontstaat hierdoor een bolletje, ook wel parel genoemd die vervolgens op de nagel wordt geplaatst. Vanwege de flexibiliteit van het bolletje kan het in elke gewenste vorm worden gebracht.  

Door de ruime keuze aan kleuren en glitters kan er elke keer  een uniek ontwerp gemaakt worden. Precies zoals de klant het wilt.

Het verschil tussen acrylnagels en gelnagels zit hem in het uitharden. Ook zijn acrylnagels harder en steviger zijn dan gelnagels en hoeven niet te worden uitgehard in de UV lamp. 

De acryl wordt hard door warmte en is na enkele minuten klaar om in model gevijld te worden. Na het in model vijlen komt er een glanslak overheen omdat acryl geen glans laag heeft.

Hoe lang duurt het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels? De behandeling duurt, afhankelijk van de persoonlijke wensen van de klant, gemiddeld twee uur. Dit kan iets korter zijn of iets langer duren als de klant bijvoorbeeld nailart of gellak o.i.d. op de kunstnagels wilt.